Haber

Depremin ardından çamurla kaplanan göl eski haline döndü

Sarsıntının ardından çamurla kaplanan göl eski haline döndü

SİVAS – Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından çamurla kaplandı ve dünyanın en berrak göllerinden biri olan Gökpınar Gölü eski haline kavuştu.

Korunması gereken hassas bölge olarak tescillenen ve ‘Bozkırın nazar boncuğu’ olarak bilinen Gökpınar Gölü, doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Dünyanın en berrak göllerinden biri olan ve ziyaretçilerin akınına uğrayan Gökpınar Gölü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen noktalardan biri oldu. Doğal turkuaz rengiyle ziyaretçilerini büyüleyen Gökpınar Gölü, depremin ardından su seviyesinin düşmesiyle çamurlu bir denize dönüştü. Sarsıntının ilk gününde kaydedilen görüntüyü izleyenler gözlerine inanamadı. Doğal bir akvaryumu andırırken üzeri çamurla kaplanan göl, bugünlerde tamamen eski haline döndü.

“Artık eski rengine döndü ve suyumuz normale döndü”

Etem Sarı, depremde bulunan suyun artık eski haline döndüğünü belirterek, “Gökpınar gölünün ilk depremde bulutlu olduğunu gördüm ve video çektim. Şimdi eski rengine döndü ve suyumuza kavuştu. normale döndü. Artçı sarsıntılar olduğunda suyun rengi mide bulandırıyor ve birkaç gün sonra tekrar geçiyor. Artık tamamen normale döndü. “Suyumuz geri geldi ve su miktarında 350-400 litre artış oldu. her saniye. Artçı sarsıntılarda da ufak tefek mide bulantıları oluyor ama şu an suda bir sıkıntı yok” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu