Teknoloji

Millet Kütüphanesi’nin web sitesinde yüzlerce yerli ve yabancı yayına ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanlığı Milli Kütüphanesi, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen veri tabanlarına uzaktan erişim hizmeti vermeye başladı. Millet Kütüphanesi’nin “E-Kaynak Koleksiyonuna Uzaktan Erişim” web sayfasından akademik gelişiminize veya ilgi alanınıza göre araştırma ve okuma amaçlı yerli ve yabancı her türlü kaynağa ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı kısaca anlatalım…

Kaynak:https://mk.gov.tr/icerik/detay/e-kayn…

Cumhurbaşkanlığı Milli Kütüphanesi, “E-kaynak Koleksiyonuna Uzaktan Erişim” web sayfası ile dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen veri tabanlarına erişim sağlamaktadır.

Akademik, sosyal veya ilgi alanlarınıza göre uzaktan erişime açılmış yüzlerce veri tabanından okuyabilir; Araştırmalarınızdan yararlanabilirsiniz.

Millet Kütüphanesi’nin bu özelliğinden faydalanmak için daha önce üye olduysanız kütüphane tarafından gönderilen kullanıcı bilgilerinizle “kimlik.mk.gov.tr” adresinden giriş yapabilirsiniz.

Şu anda kütüphaneye üye değilseniz, öncelikle üyelik sayfasına yönlendirileceksiniz. E-devlet üzerinden kimliğinizi doğrulayarak buradan giriş yapabilirsiniz.

Kayıtlı değilseniz e-devlet üzerinden üyelik oluşturmak için kayıt olabilirsiniz.

Daha önce üyelik başvurunuz yoksa “Yeni başvuru” bölümünden başvuru oluşturmanız gerekmektedir.

Ardından açılan sayfada üyelik kurallarını okuduktan sonra ‘Kütüphane Kullanımı ve Kütüphane Materyalleri Ödünç Alma Kuralları’nı okudum ve kabul ediyorum.’ gönderiyi onayla

Açılan sayfada kişisel bilgilerinizi kontrol ettikten sonra sayfanın alt kısmında yer alan “Başvur” bölümünden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Başvurunuzu tamamladıktan sonra SMS ve e-posta ile gönderilen kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Giriş yapmak için ‘kimlik.mk.gov.tr’ adresine gitmeniz gerekmektedir.

Açılan son sayfada dilediğiniz kaynağı tarayabilir ve ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Veritabanlarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bostancı evden eve nakliyat
Başa dön tuşu