Ekonomi

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, mahkemede ilk savunmasını yaptı

Aralarında THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanıklı davada Özer ilk savunmasını yaptı. Fatih Özer, savunmasında Thodex şirketinin kuruluşundan ve işleyişinden bahsederek, “Medyada ve iddianamede yer alan tezler asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Bana kumpas kurulduğunu söyledi. Özer, “Bütün kararlar devralınan şirket bana aittir.Kız kardeşim Serap Özer’in şirkette herhangi bir yetkisi yoktur.Şirket üzerinde tek yetkilinin kendisi olduğunu savunmasında şirketin benden başka yetkisi yoktur ifadesini sık sık kullanmıştır.

Arnavutluk’ta 30 Ağustos’ta kırmızı bültenle aranırken yakalanan kripto para borsası THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verildi. Faruk Fatih Özer, 20 Nisan’da Türkiye’ye getirildi. 40 bin 564 yıl hapis cezasına çarptırılan Faruk Fatih Özer, 23 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AYLIK GELİRİNİ HESAPLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasına Özer ve 5 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden çıkarıldı. Bazı müştekiler avukatlarıyla birlikte salonda hazır bulundu. Özer, bekar olduğunu, lise mezunu olduğunu ve şu anda işsiz olduğunu belirtti. Önceki işi sorulduğunda Özer, bir şirket yönettiğini ve aylık gelirini hatırlamadığını söyledi. Özer, daha önce hazırladığı metni okuyarak savunmasını yapacağını belirtti.

‘KİMSEYİ SAVUNMADIM’

Faruk Fatih Özer, savunmasına Thodex sitesinin nasıl kurulduğundan bahsederek başladı. Özer, “Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Dolandırıldım. Şirket kurdum şirketim hacklendi. E-ticaret yaparak bu şekilde iş hayatıma başladım. İlk kuruluş amacımız e-ticaret yapmaktı.E-ticaret yaptığım için kripto para dikkatimi çekti.Sonrasında sosyal çevremden fayda göreceğimi görünce şirketi bu yöne çevirdim. bünyeme kattığım yazılımcılar.Tüm hayatım dijital dünya ile kripto para borsası kurmak için iç içe geçti.Rakip firmalara baktığımda eksiklerini gördüm ve bu alanda büyümeye karar verdim. şirketimdeki yazılımcılar ile birlikte yazılım şirketinde yaptığım satın alma sözleşmesini 14.09.2017 tarihinde Şişli’de 100 bin lira ödenmiş sermaye ile koin şirketi kurdum. İstanbul Ticaret Odası. Thodex sitesine giren kullanıcılara aydınlatma metni sunuldu. Siteye üye olan kişilerin kimlik bilgileri ve istenilen görüntü ile birlikte kişinin doğru kişi olup olmadığı tespit edildi. Sitenin ticareti, sitenin arka planındaki sistem üzerinden yapılıyordu. Kullanıcılar al-sat işlemi komutu verdiğinde sistemin onları liste sırasına koyacağını ve daha sonra komitenin her işlemde para alacağını söyledi. Özer, savunmasının devamında sitenin arka planında yer alan bölümlerin nasıl çalıştığını da anlattı. Faruk Fatih Özer, sanıklar Cem, Ergün ve Can’ın şirket hakkında karar verme yetkilerinin bulunmadığını vurguladı.

ŞİRKETTE BENDEN BAŞKA YETKİLİ YOKTUR

Özer, “Şirketle ilgili alınan tüm kararlar bana aittir. Ablam Serap Özer’in şirkette herhangi bir yetkisi yoktu. Şirketin benden başka yetkilisi yok. Thodex’in banka ile olan işlemleri otomatik olarak yapıldı. Şirket üzerinde yapılan işlemleri her hafta kendim kontrol ederek excel tablosu şeklinde bankalara gönderiyordum. Güvenlik açıkları olmasın diye bunu yapan tek kişi bendim. Hukuk sistemimizde kara bir leke olarak anılmak için çalışanlarımın 2 yıl tutuklu kalmasını istiyorum” dedi. Özer, savunması sırasında mahkemeye çizgi film karakterlerinin bulunduğu görsel bir tablo sunduğunda, mahkeme başkanı bu görüntülerin savunmaya katkısı olmayacağını söyleyerek bir daha bu formdaki görüntüleri göstermemesini tavsiye etti. Mahkeme başkanına tavsiyesi için teşekkür eden Özer, savunmasını okumaya devam etti.

TALEPTEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 21 sanık, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Bilişim sistemlerini banka veya kredi kuruluşlarının aracı olarak kullanarak dolandırıcılık” ve “Dolandırıcılık” suçlarından yargılandı. tacirlerin veya şirket yöneticilerinin ve kooperatif yöneticilerinin hatalarından kaynaklanan malvarlıklarının aklanması”. 12 bin 164 yıldan toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu